Genealogisch Overleg

In 1971 besloten een aantal genealogen, die elke zaterdag in het stadsarchief te Heerlen bijeen kwamen, om door middel van een maandelijkse bijdrage te komen tot de aanschaf van voor hun belangrijke genealogische boeken / archiefstukken.
In de eerste jaren werden er hoofdzakelijk kopieën van DTB-registers aangeschaft. Vooral de registers die zich in de Duitse archieven bevonden. Hierbij ging de voorkeur uit naar Duitse grensparochies die voor hun van belang waren.
In de loop der jaren groeide deze aanschaf uit tot allerlei genealogisch materiaal. De collectie van de werkgroep is ondergebracht bij de heemkundevereniging Landgraaf (OCGL) waar ze voor de leden van de werkgroep en leden van de heemkundevereniging ter inzage zijn.

Na 41 jaar heeft de groep besloten om zich per 1 januari 2013 op te heffen.

Elke eerste zaterdag van de maand wordt aan de genealogen van de heemkundevereniging van 13.30 tot 14.30 uur gelegenheid geboden om te overleggen en gegevens uit te wisselen en in te gaan op ontwikkelingen en nieuwe dingen. De leden van de voormalige werkgroep zijn daar nog steeds bij aanwezig.

Contacten voor genealogie kunnen verder worden gelegd via:

hubdortants@hetnet.nl

joschiffelers@gmail.com

Heemkundelandgraaf1982@gmail.com

2e Genealogische CD

De werkgroep heeft in eigen beheer en in samenwerking met de Arbeidskreis Familienforschung Baesweiler een 2e CD uitgebracht. Op deze CD, die met Acrobat Reader te lezen is, zijn de volgende bestanden te vinden:

De CD is te koop aan de balie van de Heemkundevereniging Landgraaf. Kosten voor niet leden van de vereniging 20,00 euro.