Heemkundevereniging Landgraaf

Dé plek voor je stamboom en ander historisch onderzoek

Activiteiten/Agenda  

 

 

Activiteitenagenda

Feed
14-09-2024
-
14-09-2024
Monumentendag in MFC An de Voeëgelsjtang
Monumentendag met boekenmakrt   Meer
22-09-2024
-
22-09-2024
80 jaar bevrijding Landgraaf
Deelname aan activiteit georganiseerd door de Stichting Veteranen Landgraaf   Meer
27-09-2024
-
27-09-2024
Ledenavond met presentatie Jaarboek 2024
Alleen voor leden.   Meer
17-10-2024
-
17-10-2024
Lezing over de mijnen Laura en Julia
Lezing van John Coervers. Let op maximaal 50 personen en vol is vol.   Meer
26-10-2024
-
26-10-2024
Uitstapje vrijwilligers en sluiting studiezaal
Jaarlijkse activiteit als bedankje voor onze vrijwilliger   Meer


 


Download hier onze jaarplanning 2024

                                                                      

Nieuws


Terug naar overzicht

03-01-2022

Vrijwilligers gezocht voor het AEZEL project in Landgraaf

Vrijwilligers gevraagd voor het AEZEL-project.
AEZEL, ook bekend als Limburg TimeMachine, wil erfgoedinformatie van mens en goed digitaliseren en laagdrempelig én authentiek visualiseren en beschikbaar stellen aan een groot publiek. Op 10 oktober 2020 werd de eerste versie van AEZEL.EU op internet gepresenteerd aan het grote publiek. Honderden vrijwilligers hebben miljoenen genealogische en kadastrale gegevens ingevoerd, die gebundeld zijn in deze website. Ook de door Limburgse genealogen veel gebruikte webpagina AlleLimburgers.nl heeft hier een nieuwe plaats gevonden. Naast genealogische gegevens worden ook andere interessante gegevens in het AEZEL-project opgenomen, zoals gegevens van het kadaster.
Natuurlijk zou het mooi zijn als ook de kadastrale gegevens van Landgraaf op deze site zichtbaar en doorzoekbaar zouden zijn.
Enige tijd geleden hebben we u ook al eens medewerking gevraagd voor het invoeren van gegevens voor het AEZEL-project. Toen kon het project door omstandigheden geen doorgang vinden.
Inmiddels zijn er verschillende vrijwilligers binnen onze vereniging toch begonnen met het intekenen van de percelen van de kadastrale gegevens van Landgraaf. Nu moeten nog de bijbehorende gegevens in Excel ingegeven worden om de getekende percelen met de gegevens te koppelen, zodat ze op internet gepresenteerd kunnen worden.
Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers! Die thuis en in eigen tijd kunnen werken.

Werkt u wel eens met Excel (kennis van het kadaster is niet nodig) en wilt u een steentje bijdragen aan dit interessante project? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Kees Hessels : kees.hessels@outlook.com .

Overigens AEZEL is een afkorting voor 'Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen'Terug naar overzicht